İçeriğe geç
Taze Biberiyeli Focaccia Ekmeği - Bisalt.com.tr

Taze Biberiyeli Focaccia Ekmeği

BiSALT farklı lezzetleri, siz değerli müşterilerimizle güncel ve aktif olarak paylaşmaya devam ediyor. Bildiğiniz üzere Focaccia, en eski İtalyan ekmeği olarak bilinir. Dünyaca ünlü olan Focaccia ekmeğini Özel yorumlarımızı da ekleyerek sizlerle paylaşıyoruz. Paylaşacağımız tarifte BiSALT, işin mutfağından yetişmiş kişilerle, ilgili tarifler üzerinden çalışmalar yaparak mutfaklarınızı şenlendirmek istiyor. BiSALT sizin mutluluğunuzu öncelik sayar ve mutfak deneyimlerinizi yeni tariflerle arttırmak ister. 🥰

1- FOCCACIA EKMEĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

 

500 gr un,

10 gr BiSALT Ege Deniz Tuzu,

30 gr yaş maya,

375 gr su,

25 gr zeytinyağı,

2 dal taze biberiye,

100 gr çekirdekleri çıkartılmış çekişte zeytin,

50 gr küp küp doğranmış kuru domates,

Üzerine Özel BiSALT Yaprak Tuzu.

2- FOCCACIA EKMEĞİNİN HAZIRLANIŞI

Yaş mayayı 10 gr su ile karıştırarak eritin, çırpma kabına un ve tuzu koyup harmanlayın. Yaş mayalı su, suyun kalanı ve zeytinyağını ekleyip yoğurmaya başlayın. İnce kıyılmış biberiye, zeytin ve kuru domatesi ilave edin.

Daha sonra yağlanmış fırın kabına koyun ve elinizi zeytinyağı ile yağlayıp parmaklarınızla bastırarak hamuru kalıba yayın.

Üzerine tekrar biberiye serpin. Serptikten sonra mayalanması için örtüp yarım saat bekleyin. Bu yarım saatlik sürenizi sitemizde ki yeni ve güncel ürünlerimizi inceleyebilir ya da sosyal medya hesaplarımız üzerinden yaptığımız paylaşımlarımıza göz atabilirsiniz. 🥳 😊

Mayalama işlemi bitince 180 derecede fırının  fanlı ayarında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Fırından çıkınca üzerine bir fırça ile zeytinyağı sürüp BiSALT Yaprak Tuzu serperek servis edin.

 

Şef - Dilek Yetkiner 👩‍🍳

Fotoğraf - Ozan Çelik 📷

Önceki makale Orman Meyveli Izgara Muz
Sonraki makale Mantarlı Risotto