İçeriğe geç
Mantarlı Risotto - Bisalt.com.tr

Mantarlı Risotto

BiSALT, 30 Yıllık tecrübesiyle elde ettiği bilgi ve birikimler doğrultusunda özel tariflerini sizlerle paylaşıyor. Sizlerle özel olarak paylaşılan tarifleri, yakından takip etmek için güncel olarak paylaşımlarımızı yaptığımız sosyal medya hesaplarını takip edip zengin içerikli tariflerimizi en erken sürede öğrenme fırsatı yakalayabilirsiniz. En güzel tatları mutfağından yetişmiş kişilerden öğrenmek için lütfen sosyal medya hesaplarımızı ziyaret edin. 🎉

1- MANTARLI RİSOTTO İÇİN GEREKLİ MALZEMELER 

1 adet küp doğranmış kuru soğan

½ çay bardağı zeytinyağı

2 yemek kaşığı tereyağı

250 gr istiridye mantarı (iri iri doğranmış)

1 su bardağı

200 gr risotto pirinci ( Arborio )

1 lt et suyu

100 gr rendelenmiş parmesan peyniri

BiSALT Kaya Tuzu veya BiSALT Deniz Tuzu

BiSALT Taze Çekilmiş Karabiber

2- HAZIRLANIŞI

Soğanları kısık ateşte zeytinyağında çok renk almadan terletin.

Bir tavaya azıcık tereyağı koyup mantarları soteleyin.

Soğanlara pirinci ilave edin karıştırarak bir iki dakika pişirin, ateşi biraz açıp et suyunu her seferinde bir kepçe olmak kaydı ile pirinçlere ekleyip karıştırın.

Suyu çektikçe pirinç nişastasını salmaya başlayacak ve yemeğiniz kıvam alacaktır.

Son olarak kalan tereyağını, parmesan peynirini ve sotelenmiş mantarları ekleyip karıştırın.

BiSALT Kaya Tuzu, Deniz Tuzu ve Özel Karabiberi ile lezzetlendirip servis edin.

 

Şef - Dilek Yetkiner 👩‍🍳

Fotoğraf - Ozan Çelik 📷

Önceki makale Taze Biberiyeli Focaccia Ekmeği
Sonraki makale Karamelli Brownie