website İçeriğe geç
Karamelli Brownie - Bisalt.com.tr

Karamelli Brownie

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 Salgını ile birlikte evimizde geçirdiğimiz zamanlar artık her zamankinden daha fazla. Restoranlarda ve kafelerde içtiğimiz veya tükettiğimiz güzel tatları evde nasıl yapabiliriz diyorsanız aşağıda sizler için hazırladığımız pratik tariflere göz atabilirsiniz.

 

1- BROWNİE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

 

¾ su bardağı krema (ılık olmalı)

100 gr tereyağı (soğuk olmalı)

1,5 su bardağı toz şeker

150 gr oda sıcaklığında tereyağı

3 adet yumurta

¾ su bardağı toz şeker

350 gr bitter çikolata

1 su bardağı un

2 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

½ çay kaşığı ince tuz

 

BiSALT SEA SALT FLAKES ile süslemenizi gerçekleştirin.

 

2- HAZIRLANIŞI

 

Orta boy bir tencerede şekeri kahve rengi oluncaya kadar eritin. Ocaktan alıp kremayı ekleyip karıştırın. Tereyağını ekleyin ve yavaş yavaş karıştırıp erimesini bekleyin.

 

Çırpma kabında yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Ayrı bir kapta benmari usulü eritilmiş çikolata ve oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını çırparak yumurtaya ekleyip karıştırın.

Karışıma kuru malzemeleri eleyerek ekleyin spatula ile karıştırın.

Yağlanmış kek kalıbına dökün, üzerine koyulaşmış karameli dökün, bir bıçakla hafif hareketlerle karameli kek harcına yedirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Fırından çıkardığınız Brownie'nin üzerine tekrar karamel gezdirin, BiSALT SEA SALT FLAKES (Yaprak Deniz Tuzu) serperek servis edin, karamel ve tuzun müthiş lezzet uyumunu yakalayın.

 

Şef - Dilek Yetkiner 👩‍🍳

Fotoğraf - Ozan Çelik 📷

Önceki makale Mantarlı Risotto